FISM je kratica od Federation Internationale des Societes Magiques ili Međunarodna federacija iluzionističkih udruženja. Ujedno je najveća svjetska organizacija iluzionističke umjetnosti. Broji više od 60 udruga iz 32 zemlje svijeta u koje je objedinjeno više od 50 000 iluzionističkih umjetnika. U svojem 50-godišnjem postojanju, značajno je podupirala razvoj te je zasigurno jedan od najzaslužnijih čimbenika za globalnu ekspanziju iluzionističke umjetnosti. Jedna od najzanimljivijih aktivnosti FISM-a je svakako „mađioničarska olimpijada“ , tj. svjetsko prvenstvo mađioničara.

Svjetsko prvenstvo mađioničara održava se svake tri godine. Posljednje je održano u Kini 2009. godine, a sljedeće je u Londonu 2012. Taj događaj je vrhunac mađioničarstva uopće. Tu nastaju i budu viđeni svi noviteti i trendovi koji će ljude zabavljati i impresionirati u idućih nekoliko godina. Mađioničari iz cijelog svijeta okupljaju se na tom eventu i razmjenjuju znanja, vještine i ideje te tako stvaraju uvijek nove čarolije. Organiziraju se i brojni seminari te vrhunski Gala Show. Najvažnije je dakako natjecanje. Tu sudjeluju samo najpripremljeniji koji su se kvalificirali pod vrlo strogim uvjetima, a natječu se u sljedećim kategorijama:

1. Manipulacija – vještina ruke, stage
2. Opća magija
3. Komična magija
4. Mentalizam
5. Mikromagija
6. Kartomagija – karte iz bliza
Posebna zanimljivost natjecanja je i u tome da žiri ima pravo ne dodijeliti neku od medalja tj. pozicija ukoliko smatra da nitko od kandidata nije zadovoljio te kriterije. Tako recimo prošle godine nije dodijeljeno 1. mjesto u komičnoj magiji niti 3. u općoj.