Mađioničar i iluzionist Andrej Škedel

Andrej Škedel, mađioničar i iluzionist, rođen u Rijeci 04.03.1984. godine. Interes za mađioničarstvo i umjetnost iluzije otkriva već u ranom djetinjstvu, te već u dobi od 13 godina bilježi svoj prvi profesionalni mađioničarski nastup.

Odlučivši se za tu profesiju u narednim godinama učestalim radom i usavršavanjem izveo je više od 3000 mađioničarskih nastupa za djecu te više od 500 za odrasle u najrazličitijim prigodama: dječjim rođendanima, privatnim i poslovnim zabavama, vjenčanjima, klubovima, kazalištima, radeći za gradove i turističke zajednice. Od duljih suradnji eminentni su angažmani za Gradsku knjižnicu Rijeka, Rijeka Kino, te sudjelovanje u programima grada Rijeke, poput Riječkog karnevala i Noći muzeja.

Od 2005. uvodi novu koncepciju primijenjenog mađioničarstva stvarajući nove, inovativnije iluzije, točke i tematske predstave po narudžbi klijenta. Jedna od najpoznatijih takvih suradnji jest s riječkim rock bendom Let 3. S ciljem osobnog usavršavanja, daljnjeg napredovanja i kreiranja novih, još složenijih iluzija, kontinuirano prati svjetske trendove te je redoviti sudionik međunarodnih mađioničarskih kongresa .